Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na kompot z borówki brusznicy z pomarańczą.
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
Na jeden słoik o pojemności 3 litrów. 1. Umyj słoik. Sterylizuj nad parą (lub w wygodny dla Ciebie sposób). Umyj pokrywkę i gotuj przez 5 minut. 2. Wlej czyste jagody do słoika. 3. Pokrój pomarańcze w pierścienie, obierz, usuń nasiona. Umieść pierścienie pomarańczy w słoiku. 4. Wlej cukier do słoika i zalej wrzącą wodą do krawędzi. 5. Przykręć pokrywę. 6. Odwróć do góry nogami, zawiń w koc, aż całkowicie ostygnie. Przechowywać w chłodnym miejscu. Pozwól kompotowi parzyć przez co najmniej 2 miesiące. Smacznego!