Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowy, trochę słodkawy, a przede wszystkim bardzo orzeźwiający kompot. Smak lata zamknięty w słoiku na zimowy czas.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 18
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 46
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1728
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 18
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 46
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1728
Składniki
Agrest dokładnie myjemy i odcinamy szypułki. Litrowe umyte słoiki wypełniamy do 2/3 wysokości słoika owocem, następnie wsypujemy cukier (3-4 łyżki na litrowy słoik), wsypujemy jeszcze 2-3 garści agrestu i zalewamy wodą (3/4 wysokości słoika). Słoiki mocno zakręcamy, wkładamy do dużego garnka, na dno kładziemy szmatkę i zalewamy chłodną wodą. Słoiki gotujemy ok. 30 min.