Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kolorowa sałatka z czerwoną kapustą do słoików zapraszam po przepis.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 162
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5253
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 162
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5253
Składniki
Warzywa myje z kapusty wykrawam głąb szatkuje i nasalam 1,5 łyżki soli do przetworów. Marchewkę obieram ścieram na tarce, z papryki wyrzucam gniazda nasienne kroję w paski, ogórki w plasterki, pomidory w plasterki, cebulę w piórka, pietruszka i Koper siekamy na drobno Pokrojone warzywa dodaje do kapusty dodaje cukier oraz pieprz w ziarnach i ziele angielskie mieszam i odstawiam na ok 1-2 godziny. Warzywa nakładam do słoików wraz z sokiem nie do pełna, u mnie litrowe słoiki do każdego słoika dodaje łyżkę octu i oleju szczelnie zakręcam i pasteryzuje ok 15-20 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły, słoiki muszą być zanurzone w wodzie do ponad polowy Po pasteryzacji słoiki wyjmuje odwracam do góry dnem. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.