Kolorowa sałatka

Kolorowa sałatka
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Bardzo efektowny dodatek na stół.

Składniki

Przygotowanie

  1. Warzywa umyc. Kalafior podzielic na różyczki. Paprykę pozbawic gniazd nasiennych i pokroic w podłużne kawałki. Dużą marchew pokroic w słupki.

  2. Kalafior, pieczarki, marchew, cebulkę - oddzielnie zblanszowac.

  3. Warzywa umyc. Kalafior podzielic na różyczki. Paprykę pozbawic gniazd nasiennych i pokroic w podłużne kawałki. Dużą marchew pokroic w słupki.

  4. Kalafior, pieczarki, marchew, cebulkę - oddzielnie zblanszowac.

  5. Z wody, octu, soli i cukru ugotowac zalewę.

  6. Do słoików nakładac warzywa. Do każdego słoja włożyc listek laurowy, ziele angielskie, czosnek, ziarna gorczycy, chrzan. Wszystko zalac gorącą zalewą. Mocno zakęcic. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

babciaaneczka 02 października 2011
Czy nie trzeba pasteryzować tej sałatki?
darekjony 20 lutego 2013
ok
Składniki
Składniki