Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkiego rodzaju marynaty i kiszonki. Obecnie mamy sezon na szparagi, które warto ukisić staną się doskonałym dodatkiem do kanapek oraz dania głównego.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 290
Polecam.
Odsłon: 765
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36303
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 427
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 290
Polecam.
Odsłon: 765
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36303
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 427
Składniki
Odłamujemy zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi kroimy na kawałki, żeby zmieściły się do słoików.
Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w plasterki. Do słoików wkładamy przyprawy następnie układamy w nich szparagi, papryki i cebulę. Do słoików wlewamy solankę. Słoiki lekko przykrywamy stawiamy na talerzyku (bo zalewa może wyciekać). Odstawiamy na kilka dni do ukiszenia. Słoiki zakręcamy odstawiamy do lodówki, żeby zatrzymać kiszenie warzyw. Kiszone szparagi i mini papryczki to świetna zdrowa przekąska oraz kolorowy dodatek do kanapek sałatek, dania głównego.