Kiszone zielone pomidory

Kiszone zielone pomidory
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Podaję przepis na zielone pomidory. Ale skoro dostałem od siostrzenicy nie tylko zielone, ale i inne ( żółte, czerwieniejące ), to je wykorzystałem.

Składniki

  • 3 kg małych zielonych pomidorów
  • koper
  • obrane ząbki czosnku
  • kilkucentymetrowe obrane kawałki chrzanu
  • sól
  • wrząca woda

Przygotowanie

  1. W każdym słoiku na dno ułożyłem 3-4 ząbki czosnku, gałązkę kopru, kawałek chrzanu, na to pomidory i przykryłem je 1-2 gałązkami kopru. Całość zalałem gorącą i osoloną wodą, w proporcji 1 duża łyżka soli na 1 litr wody. Na koniec słoiki szczelnie zamknąłem i odstawiłem w ciemne chłodne miejsce.

Składniki
  • 3 kg małych zielonych pomidorów
  • koper
  • obrane ząbki czosnku
  • kilkucentymetrowe obrane kawałki chrzanu
  • sól
  • wrząca woda
Składniki