Kiszone ogórki

Kiszone ogórki
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Bellapi
Bez nich nie wyobrażam sobie zimy. Co roku robię ich coraz więcej a i tak znikają w niesamowicie szybkim tempie.

Składniki

  • Ogórki
  • koper
  • sól najlepiej niejodowana
  • Czosnek
  • Liście wiśni
  • korzeń chrzanu

Przygotowanie

  1. Ogórki możemy przerabiać w każdych ilościach.
    Najważniejsza jest zalewa.
    Na litr gorącej wody daję 2 płaskie łyżki stołowe soli.
    Do słoika wkładam koper, dużo czosnku, kawałek obranego korzenia chrzanu i kilka liści wiśni.
    Ciasno układam ogórki, kładę na wierzch jeszcze trochę kopru i zalewam gorącą zalewą.
    Zakręcam i czekam do momentu kiedy będę mogła się cieszyć smakiem kiszonych ogórków.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 12 listopada 2016
Pyszności..uwielbiam i kisisz jak i ja ...superrr..:)
Futka 13 listopada 2016
Uwielbiam <3
Bellapi 14 listopada 2016
Dziękuję:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Ogórki
  • koper
  • sól najlepiej niejodowana
  • Czosnek
  • Liście wiśni
  • korzeń chrzanu
Składniki