KISZONE CYTRYNY

KISZONE CYTRYNY
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: EWAM
Niezbędne do Tadżinu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Cytryny szorujemy, wyparzamy. Kroimy na krzyż ale nie do końca tak by były złączone z jednego końca.( powstaną zespolone ćwiartki ) Zasypujemy solą w masakrycznej ilości i wciskamy do słoika ( wyparzonego) tak by były ściśnięte .Zalewamy sokiem cytrynowym do połowy słoika nie więcej bo w trakcie kiśnięcia powinno wypłynąć sporo płynu, w tym momencie możemy dodać przyprawy :laska cynamonu, listek laurowy, czarny pieprz, dwa goździki, nasiona kolendry, zasypujemy solą . Ta tura była bez przypraw.Zamykamy słoik i odstawiamy do lodówki na 2 tygodnie.

  2. Pamiętaj by słoik był wytarty do sucha i zakrętka też.

Komentarze do przepisu (3)

olina102 09 sierpnia 2011
Twój przepis mnie zaintrygował. Tylko z czym to się je?:)
olina102 09 sierpnia 2011
Twój przepis mnie zaintrygował. Ale z czym to się je?:)
EWAM 16 sierpnia 2011
W potrawie zwanej Tadżin niezbędne - potrawa jednogarnkowa. Garnek dostępny w IKEA.
Składniki
Składniki