Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 141
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 141
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Cytryny szorujemy, wyparzamy. Kroimy na krzyż ale nie do końca tak by były złączone z jednego końca.( powstaną zespolone ćwiartki ) Zasypujemy solą w masakrycznej ilości i wciskamy do słoika ( wyparzonego) tak by były ściśnięte .Zalewamy sokiem cytrynowym do połowy słoika nie więcej bo w trakcie kiśnięcia powinno wypłynąć sporo płynu, w tym momencie możemy dodać przyprawy :laska cynamonu, listek laurowy, czarny pieprz, dwa goździki, nasiona kolendry, zasypujemy solą . Ta tura była bez przypraw.Zamykamy słoik i odstawiamy do lodówki na 2 tygodnie.
Pamiętaj by słoik był wytarty do sucha i zakrętka też.