Kiełbasa biała do słoików

Kiełbasa biała do słoików
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Super gotowy produkt na dobry żurek z kiełbasą.

Składniki

  • kiełbasa biała
  • Przyprawy na jeden słoik 0,9 l:
  • Liść laurowy 1 szt.
  • Pieprz ziarnisty 2 ziarnka
  • Ziele angielskie 2 ziarnka
  • Czosnek 1 ząbek

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kiełbasę obgotować przez 10 minut, wyjąć z garnka, pociąć w słupki. Przełożyć do wyparzonych słoików, zalać wywarem w którym się gotowała, dodać przyprawy, szczelnie zakręcić. Pasteryzować 80 minut i po 24 godzinach ponownie pasteryzować przez 80 minut. Słoiki wyjąć, wystudzić i przenieść do spiżarni. Kiełbasa wspaniale nadaje się do żurku, a z marynaty możemy zrobić sos lub żurek z dodatkiem mąki.

Składniki
  • kiełbasa biała
  • Przyprawy na jeden słoik 0,9 l:
  • Liść laurowy 1 szt.
  • Pieprz ziarnisty 2 ziarnka
  • Ziele angielskie 2 ziarnka
  • Czosnek 1 ząbek
Składniki