Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie smaczny, prosty w wykonaniu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Cukinie obieramy, usuwamy gniazda nasienne, zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Następnie odciskamy z płynu, dodajemy cukier i ocet, gotujemy pół godziny na małym ogniu. Paprykę i cebulę miksujemy. Do cukinii dodajemy zmiksowane warzywa, obie papryki, gotujemy 10 min. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i curry. Przekładamy do słoiczków, Zapiekamy w 130°C od zimnego piekarnika, przez 35 min.