Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory obrodziły więc oprócz wkładania ich w słoiki pokusiłem się o zrobienie własnego ketchupu.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 212
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 212
Składniki
Pomidory umyłem i poćwiartowałem, podobnie resztę warzyw. Wszystko razem gotowałem około godziny, a następnie rozdrobniłem blenderem. Powstałą masę przetarłem przez sito i dodałem przyprawy, ponownie gotowałem aż do wymaganej gęstości. Na koniec dodałem ocet i po 5 minutach rozlałem do słoiczków.
Pasteryzowałem 15 minut