Keczup z cukini

Keczup z cukini
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Werazmus
Pyszny keczup, uwielbiany przez dzieci.

Składniki

  • 3 kg. Cukini ( pozbawionej juz nasion)
  • 1 kg cebuli
  • Garsć soli
  • 3 szklanki cukru
  • 2 lyżeczki pieprzu
  • 2 lyżeczki bazylii
  • 2 łyżeczki slodkiej papryki
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 800 gram koncentratu pomidorowego
  • Szklanka octu

Przygotowanie

  1. Cukinie obrac, wydrążyć i razem z cebula pokroić w drobną kostkę. Zasolić i zostawić na 6 godzin.
    Wylać wodę która powstała. Przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować 20 minut.

  2. Po 20 minutać dodac przyprawy, ocet i koncentrat. Całość gotować 10 minut. Po tym czasie zblendować na gładką masę.
    Gorące nalewać do sloików.
    Pasteryzować 10 minut.

Komentarze do przepisu (2)

Szaffranka 01 sierpnia 2017
Pyszny i zdrowy ;) Z chęcią spróbuje.
Werazmus 05 sierpnia 2017
Z pewnością będzie smakował.
Składniki
  • 3 kg. Cukini ( pozbawionej juz nasion)
  • 1 kg cebuli
  • Garsć soli
  • 3 szklanki cukru
  • 2 lyżeczki pieprzu
  • 2 lyżeczki bazylii
  • 2 łyżeczki slodkiej papryki
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 800 gram koncentratu pomidorowego
  • Szklanka octu
Składniki