Kąski z piersi kurczaka w octowej zalewie z cebulką.

Kąski z piersi  kurczaka w octowej zalewie z cebulką.
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Serdecznie polecam przepis,świetna przystawka na imprezke lub na kolację.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 2 jajka ,mąka ,bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • Zalewa
  • 2 cebule ,ziele angielskie 6szt,liście laurowe 4szt
  • 750ml wody,1/4 szkl.octu spirytusowego 1 łyżka cukru ,1 łyżeczka soli ,1/2 ppryczki chili

Przygotowanie

  1. Pierś podzielić na małe cząstki.
    Obtoczyć w mące ,jajku i bułce.
    Usmażyć na złoty kolor i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
    Przygotować zalewę.
    Cebulę pokroić w piórka,papryczke w paski,dodać ziele ,liście i zagotowac.
    Gotować 2-3 min.cebulka zmieknie.
    Na gotującą zalewę wrzucić kąski i pogotować również 2-3 min.

  2. Do wyparzonych i suchych słoiczków nałożyć gorące kąski wraz z cebulką i papryczką.Wytrzeć boki pod zakrętke ,zakręcić i obrócić do góry dnem.

  3. Po wystudzeniu obrócić słoiki i dać do lodówki na 3-4 dni,wtedy kąski przejdą marynatą i są gotowe do spożycia.

  4. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (11)

KORAL 28 września
Ciekawe.
fafiatko 28 września
Zaskakujacy przepis, nawet nie przypuszczalam , ze mozna takie pysznosci przygotowac!
Teraz bede musiala sporbowac :)
ErJot 05 października
Ciekawa propozycja na kurczaka:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 2 jajka ,mąka ,bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • Zalewa
  • 2 cebule ,ziele angielskie 6szt,liście laurowe 4szt
  • 750ml wody,1/4 szkl.octu spirytusowego 1 łyżka cukru ,1 łyżeczka soli ,1/2 ppryczki chili
Składniki