Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie polecam przepis,świetna przystawka na imprezke lub na kolację.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 165
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 311
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 165
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 311
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Składniki
Pierś podzielić na małe cząstki. Obtoczyć w mące ,jajku i bułce. Usmażyć na złoty kolor i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przygotować zalewę. Cebulę pokroić w piórka,papryczke w paski,dodać ziele ,liście i zagotowac. Gotować 2-3 min.cebulka zmieknie. Na gotującą zalewę wrzucić kąski i pogotować również 2-3 min.
Do wyparzonych i suchych słoiczków nałożyć gorące kąski wraz z cebulką i papryczką.Wytrzeć boki pod zakrętke ,zakręcić i obrócić do góry dnem.
Po wystudzeniu obrócić słoiki i dać do lodówki na 3-4 dni,wtedy kąski przejdą marynatą i są gotowe do spożycia.
Smacznego życzę!