Karp w marynacie

Karp w marynacie
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Przepis jest sprawdzony, dostałam go od mojego kolegi wędkarza z Bieszczad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z podanych składników zagotować zalewę (cebulę pokroić na ćwiartki i po ugotowaniu zalewy wyjąć). Dzwonka z karpia posolić i odstawić do następnego dnia.

  2. Następnie obtoczyć w mące.

  3. podsmażyć z każdej strony. Po czym ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać przygotowaną zalewą, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez około 3-5 minut(nie dłużej). Odwrócić do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Wstawić w chłodne miejsce, rybę najlepiej spożyć po upływie 4 tygodni.

Składniki
Składniki