Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdego roku kiszę kapustę przeważnie w beczce, w tym roku postanowiłam zakisić do słoików. Kapusta według tego przepisu jest bardzo smaczna, posiada dużo źródła witamin i minerałów. Możemy ją wykorzystać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie czyli do bigosu. Polecam
miska, tarka, tłuczek , łyżka, słoiki,
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 434
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12492
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 434
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12492
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 88
Składniki
Do dużej miski przełóż porcjami poszatkowaną kapustę, każdą porcję posyp solą oraz częścią startej marchewki. Całość dokładnie wymieszaj aby składniki się dobrze połączyły. Kapustę zakryj ścierką i odłóż na 2 - 3 godziny aż puści sok. Po tym czasie dodaj do kapusty kminek i ponownie wymieszaj. ( jeżeli nie użyjesz kminku to i tak kapustę jeszcze raz przemieszaj). Tak przygotowaną kapustę wkładaj do czystych, wyparzonych słoików, ugniatając drewnianym tłuczkiem. Słoiki mocno zakręć i odstaw w ciepłe miejsce na jakiejś ścierce, gdyż kapusta będzie wyciekać, dlatego co 2 - 3 dzień słoiki dokręcić. Gdy kapusta przestanie wyciekać można odłożyć do spiżarni. Smacznego
Kapusta połączona z marchewką i solą i kminkiem.
Wkładanie kapusty do słoików.
Kapusta gotowa .