Kanie panierowane w zalewie octowej

Kanie panierowane w zalewie octowej
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izabella22
pyszne grzyby w delikatnej zalewie

Składniki

  • kapelusze grzybow Kani
  • jajka
  • bulka tarta
  • maka pszenna
  • Pieprz ,sol
  • 5 szkl wody
  • 1 szkl octu 10 %
  • 1,5 lyzki soli
  • 1 szkl cukru
  • 2 cebule pokrojone
  • 7 lisci laurowych
  • 7 ziaren ziela angielskiego
  • olej

Przygotowanie

  1. kapelusze grzybow oczyscic i umyc wysuszyc sciereczka posolic i popieprzyc Jajka rozklucic widelcem dolac odrobine mleka dac sol i pieprz grzyby panierowac tak jak kotlety schabowe najpierw w mace potem w jajku i w bulce tartej piec na zloty kolor na rozgrzanym oleju

  2. wode ocet sol cukier ziele angielskie i liscie laurowe zagotowac dodac pokrojona cebule gotowac kilka minut

  3. upieczone kanie pokroic na mniejsze kawalki poukladac w sloikach i zalac goraca zalewa i zakrecic przechowywac w chlodnym miejscu nie trzeba pasteryzowac

Komentarze do przepisu (8)

oldfork 14 września 2014
Kanie to smak z mojego dzieciństwa, mama robiła je zawsze jak schabowe :) jakież to było pyszne. Takiej wersji... Czytaj całość »
Kanie to smak z mojego dzieciństwa, mama robiła je zawsze jak schabowe :) jakież to było pyszne. Takiej wersji nie znałam ale chętnie bym wypróbowała. Jak myślisz przeszło by to z boczniakami?
Obserwator 14 września 2014
A ja ostatnio wyrzuciłem , nie miałem koncepcji co z nimi zrobić
izabella22 15 września 2014
z boczniakami nie mam pojecia ale taka kania jest pyszna :)
Można nawet powiedziec ze smakuje podobnie jak ryba... Czytaj całość »
z boczniakami nie mam pojecia ale taka kania jest pyszna :)
Można nawet powiedziec ze smakuje podobnie jak ryba opiekana
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kapelusze grzybow Kani
  • jajka
  • bulka tarta
  • maka pszenna
  • Pieprz ,sol
  • 5 szkl wody
  • 1 szkl octu 10 %
  • 1,5 lyzki soli
  • 1 szkl cukru
  • 2 cebule pokrojone
  • 7 lisci laurowych
  • 7 ziaren ziela angielskiego
  • olej
Składniki