Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe do ciast, deserów lub nawet same prosto ze słoiczka ;p
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 323
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5096
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32702
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 272
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 323
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5096
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32702
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 272
Składniki
Jeżyny myjemy i wkładamy do słoików.Ja kładę warstwę jeżyn i łyżkę cukru i znowu jeżyny i cukier i jeżyny tak by było 3/4 słoiczka.Można dać więcej cukru w zależności od kwaśnośći owoców i upodobania.Na koniec daję po 2 łyżki wody do każdego słoiczka. Pasteryzuję jakieś 20 minut.