Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moja kolejna propozycja na owocowy kompot. Dzisiaj w roli głównej mól ulubiony agrest i letnie jabłuszka z ogrodu Rodziców. Na jesienny czas będzie jak znalazł. :)
Polecam.
Odsłon: 552
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 785
Polecam.
Odsłon: 552
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 785
Składniki
Owoce bardzo dokładnie umyć. Z agrestu odciąć szypułki, jabłka obrać i pokroić na kawałki. Litrowe słoiki wypełnić do 2/3 wysokości słoika owocami, (w połowie agrest, a w połowie jabłka) następnie wsypać cukier i ponownie trochę owoców. Do wypełnionych owocami słoików wlać chłodną wodę do 3/4 wysokości słoika. Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka (na dno położyć szmatkę) i wlać chłodną wodą. Słoiki pasteryzować ok. 20-30 min.
Smacznego :)
:)