Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój przepis na grzyby marynowane w occie.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 227
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 227
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Składniki
Grzybki oczyszczamy i opłukujemy. Musimy je obgotować w garnku z osoloną wodą. Do gotuącej się wody dodajemy grzyby i gotujemy przez 5 minut. Następnie odcedzamy.
W międzyczasie robimy zalewę. Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy cukier. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól oraz gorczycę. Zalewę gotujemy kilka minut, na koniec dodajemy ocet.
Słoiki z marchewką i cebulą napełniamy gorącymi grzybami do 3/4 pojemności. Wypełniamy gorącą zalewą tak żeby przykra grzyby. Rozkładamy liście i zioła po równo do słoików. Zakręcamy i odwracamy na godzinę do góry dnem. Gotowe… Smacznego