Grzyby marynowane

Grzyby marynowane
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Skarby jesieni zamknięte w słoiku :)

Przygotowanie

  1. Do rondelka wlać ocet i wodę, dodać wszystkie przyprawy, zagotować i przykryć pokrywką. Zalewę gotować 10 minut i zostawić do wystudzenia.

  2. Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać z piasku, odsączyć. W dużym garnku zalać grzyby wodą i gotować na małym ogniu 30 mniut. Odcedzić na sicie. Zimne układać w słoikach, przekładając krążkami z cebuli, i zalać zalewą, pamiętając o równoczesnym rozłożeniu przypraw z zalewy w każdym słoiku. Zakręcić i pasteryzować 15-20 minut.

Komentarze do przepisu (2)

fafiatko 19 października
Piękne zbiory?
fafiatko 19 października
Piękne zbiory!
Składniki