Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkim amatorom grzybów w occie polecam wypróbowanie poniższego przepisu. Grzyby mają nieco inny słodko-pikantny smak. Warto wypróbować!
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Składniki
Grzyby dokładnie oczyszczamy. Małe okazy pozostawiamy w całości a większe kroimy na połówki lub ćwiartki. Cebulę obieramy, kroimy w plastry, przelewamy na sicie wrzątkiem. Do przygotowanych słoików wkładamy po plastrze cebuli i przyprawy. Z wody octu, cukru, soli i chili /chili dodajemy według uznania - moja szczypta to ok. 1/4 łyżeczki/ zagotowujemy zalewę. Kiedy zacznie się gotować dodajemy do niej przygotowane grzyby i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min. Następnie grzyby odsączamy zachowując zalewę, w której się gotowały. Grzyby przekładamy do słoików, zalewamy wodą w której się gotowały, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min.