Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Różowe gruszki...delikatnie kwaśne,bardzo fajne do deserów i sałatek owocowych... POLECAM !
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Owoce umyć i osuszyć.Gruszki obrać,pokroić na ćwiartki i wykroić gniazda nasienne.Układać w słoikach przesypując żurawiną.Do każdego słoika wsypać łyżkę cukru,zalać wodą i zakręcić.Wstawić do garnka z zimną wodą.Od momentu zagotowania pasteryzować 30 min. Wystawić weki na ręcznik lub ściereczkę do góry dnem. Należy zachować szczególną ostrożność przy tej czynności ! ! !
SMACZNEGO