Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego na zimę na surówki do obiadu.
Polecam.
Odsłon: 138
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 86
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 653
Polecam.
Odsłon: 138
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 86
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 653
Składniki
Wykonanie: Zagotować ocet z wodą, goździkami i cukrem. W miedzy czasie gruszki obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny i wrzucić do wrzącej zalewy. Gotować powoli przez 15 minut, następnie dodać obraną pokrojoną dynię i gotować następne 15 minut. Całość przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce.