Gruszki w syropie

Gruszki w syropie
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewa_gotuje
Sprawdzony sposób Ewy Wachowicz na gruszki w syropie. Przepis pochodzi z 406. odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • 4 duże gruszki
  • 500 ml wody
  • 250 g cukru
  • kawałek kory cynamonu
  • 2 laski wanilii
  • 4 goździki

Przygotowanie

  1. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na ćwiartki i obgotować w syropie cukrowym. Przełożyć do słoików. Dorzucić korę cynamonu, goździki i wanilię. Syrop ponownie zagotować i zalać owoce. Słoiki zakręcić i odwrócić do góry dnem. Można zapasteryzować.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 23 listopada
Super przepis:)
Składniki
  • 4 duże gruszki
  • 500 ml wody
  • 250 g cukru
  • kawałek kory cynamonu
  • 2 laski wanilii
  • 4 goździki
Składniki