Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam owoc granatu. Postanowiłam zamknąć go w słoiku z jabłkami. Wyszedł z tego pyszny dżemikowy duet.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 371
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9461
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 41
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 371
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9461
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 41
Składniki
Jabłka wrzucić na głęboką patelnię i smażyć 10 minut. Dodać cukier i mieszać aż się rozpuści. Po około pięciu minutach dodać pestki granatu i wymieszać. Dżem nakładać do wcześniej wyparzonych słoiczków. Jeśli chcemy dżem szybko użyć to wystarczy zakręcić gorący dżem. Natomiast jeśli chcemy dłużej go przechowywać to pasteryzujemy 15 minut.