Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna galaretka. Dodatek do placków, naleśników, jogurtów i twarogu.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 251
Polecam.
Odsłon: 738
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36250
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 411
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 251
Polecam.
Odsłon: 738
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36250
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 411
Składniki
Kwiatostany rozkładamy i pozwalamy wyjść ew. żyjątkom. Delikatnie odcinamy same kwiaty od łodyżek, wkładamy do garnka i zalewamy sokiem z cytryny i litrem wody. Starajmy się zachować jak najwięcej pyłku kwiatowego. Mieszamy,przykrywamy i odstawiamy na noc. Rano przecedzamy i lekko odciskamy kwiaty. Ja otrzymałam 900 ml płynu. Płyn przelewamy do garnka, dodajemy cukier żelujący, mieszamy. Gotujemy ciągle mieszając ok. 3 minuty.
Gorący syrop przelewamy do słoików , zakręcamy, obracamy do góry dnem i zostawiamy do przestudzenia. Wstawiamy do lodówki.