Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek na śniadanko lub do herbatki.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 301
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 86
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 301
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 86
Składniki
Jeżyny przebrać i ewentualnie opłukać.Przepuścić przez sokowirówkę."Odpady" przełożyć na sito i przetrzeć, otrzymamy jeszcze sporo soku.. Do masy jeżynowej dodać sok z cytryny, cynamon, rum , cukier i "Fix-dżem" Wszystko dokładnie wymieszać i zagotować na małym ogniu. Gotować ok 5 minut, często mieszając.
Do przygotowanych słoiczków wlewać ciągle gotującą się na małym ogniu galaretkę i od razu odwrócić do góry dnem. Pozostawić do całkowitego ostudzenia. Życzę SMACZNEGO! Z tych proporcji wyszło mi 13 słoiczków.