Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar winogronu warto przeznaczyć na przygotowanie smacznej galaretki.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 906
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 906
Składniki
Winogron umyć, przebrać i oberwać z gałązek. Do garnka wlać wodę, zagotować i wsypać winogron. Smażyć na średnim ogniu aż popękają. Trwa to około godziny. Dodać cukier i smażyć jeszcze 15 minut aż cukier się dokładnie rozpuści. Zdjąć z ognia, zmiksować i przetrzeć przez sito. Ponownie wstawić na ogień, dodać konfiturex i dokładnie rozmieszać. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 15 minut.