Frużelina truskawkowa

Frużelina truskawkowa
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Dzisiaj u nas szybka wersja truskawkowej frużeliny...idealna do gofrów. My używamy ją również do pavlovej i....makaronu:) Oczywiście do kanapek też jest świetna.

Składniki

  • 1 kg truskawek
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego

Przygotowanie

  1. Truskawki myjemy i obieramy. Zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok. Gdy już puszczą sok, gotujemy, dodajemy ocet balsamiczny, sok z cytryny i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Zagotowujemy i przekładamy do słoczków. Pasteryzujemy 20 minut.

Komentarze do przepisu (2)

grazka950 14 sierpnia 2014
w składnikach jest,,1 łyżeczka soku z cytryny,, a w przygotowaniu jest,,dodajemy ocet balsamiczny,, - jakiś... Czytaj całość »
w składnikach jest,,1 łyżeczka soku z cytryny,, a w przygotowaniu jest,,dodajemy ocet balsamiczny,, - jakiś chochlik się tu chyba wkradł :))
aniolywkuchni 15 sierpnia 2014
Oj tak:)
Składniki
  • 1 kg truskawek
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
Składniki