Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj u nas szybka wersja truskawkowej frużeliny...idealna do gofrów. My używamy ją również do pavlovej i....makaronu:) Oczywiście do kanapek też jest świetna.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 402
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 402
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Truskawki myjemy i obieramy. Zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok. Gdy już puszczą sok, gotujemy, dodajemy ocet balsamiczny, sok z cytryny i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Zagotowujemy i przekładamy do słoczków. Pasteryzujemy 20 minut.