Fasolka szparagowa z dodatkami

Fasolka szparagowa z dodatkami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Naaddii
Sałatka zarówno do dań jak i do samodzielnego spałaszowania ;)

Składniki

  • 2 kg fasolki
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg marchewki
  • 1 kg czerwonej papryki
  • 2 duże pikantne ketchupy
  • Do smaku: pieprz, sól, ostra mielona papryka

Przygotowanie

  1. Fasolę pokroić dowolnie i lekko podgotować by zmiękła. Wystudzić.

  2. Cebulę pokroić w talarki, paprykę w słupki, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem poddusić na oleju. Przestudzić i dodać wraz z przyprawami do fasolki.

  3. Odstawić na godzinę, nakładać do słoików i pasteryzować pół godziny.

Składniki
  • 2 kg fasolki
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg marchewki
  • 1 kg czerwonej papryki
  • 2 duże pikantne ketchupy
  • Do smaku: pieprz, sól, ostra mielona papryka
Składniki