Fasolka szparagowa na zimę

Fasolka szparagowa na zimę
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
:) przepis na 10 słoików 1 L

Składniki

  • 6 kg fasolki szparagowej
  • 10 łyżeczek cukru
  • 10 łyżeczek soli
  • zimna woda

Przygotowanie

  1. Fasolkę obrać,opłukać, włożyć do garnka i zalać zimną wodą,zagotować. Od momentu wrzenia gotować jeszcze 5 min. Ostudzić tak aby można było wziąć ją do ręki. Ułożyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika wsypać łyżeczkę cukru i łyżeczkę soli. Pasteryzować 60 min. Odstawić na 24 h. Ponownie pasteryzować 40 min

Komentarze do przepisu (3)

aba 30 lipca 2015
bez zalewy?? na sucho?
GREGORHSPEED 08 sierpnia 2015
Oczywiście należy zalać gorącą wodą ;)
aba 12 sierpnia 2015
dzięki za odpowiedź :)
Składniki
  • 6 kg fasolki szparagowej
  • 10 łyżeczek cukru
  • 10 łyżeczek soli
  • zimna woda
Składniki