Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Zawsze świeża fasolka. Wspaniała do sałatek i na gorąco.

Składniki

  • fasolka szparagowa
  • sól, cukier, sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Fasolkę oczyścic i dokładnie umyc. Ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem cukru (tak, jak zwykle - uważac, by nie rozgotowac). By nie straciła koloru delikatnie zakwasic sokiem z cytryny (ok. 1 łyżki na 4l) lub octem. Gorącą fasolkę przełożyc do słoików, zalac wodą, w której się gotowała, mocno zakręcic. Smacznego.

  2. Fasolkę oczyścic i dokładnie umyc.

  3. Ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem cukru (tak, jak zwykle - uważac, by nie rozgotowac). By nie straciła koloru delikatnie zakwasic sokiem z cytryny (ok. 1 łyżki na 4l) lub octem.

  4. Gorącą fasolkę przełożyc do słoików, zalac wodą, w której się gotowała, mocno zakręcić. Smacznego.

Komentarze do przepisu (7)

Mamuska666 29 września 2011
Fasolka ciężko się przechowuje.Lubi psuć się w słojach.A tu tak bez pasteryzacji?Jak długo można trzymać... Czytaj całość »
Fasolka ciężko się przechowuje.Lubi psuć się w słojach.A tu tak bez pasteryzacji?Jak długo można trzymać ją w słojach?Przepis ogólnie prosty i ciekawy.
Konto usunięte 09 października 2011
Osobiście zagotowuję fasolkę w słoikach dwukrotnie , a czas gotowania uzależniam od wielkości słoika . A... Czytaj całość »
Osobiście zagotowuję fasolkę w słoikach dwukrotnie , a czas gotowania uzależniam od wielkości słoika . A tutaj wydaje mi się , że Lideczka zastosowała skrut myślowy i potraktowała pasteryzację jako oczywistość.
Konto usunięte 09 października 2011
Przepraszam, źle mi się wypalcowało miało być skrót myslowy . Pozdrawiam .
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • fasolka szparagowa
  • sól, cukier, sok z cytryny
Składniki