Dżem z miechunki,mango i kiwi

Dżem z miechunki,mango i kiwi
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Maudie
Pyszny dżem który zimową porą rozpieści smakiem,aromatem oraz słonecznym kolorkiem :)

Składniki

  • Miechunka (Physalis) ok 400 g
  • Mango 1 szt
  • Kiwi 2 szt
  • Cukier,ilość wg uznania

Przygotowanie

  1. Miechunki wyjąć z suchych osłonek,dokładnie umyć i pokroić w ćwiartki.

    Mango umyć,obrać,usunąć pestkę i pokroić w kostkę .

    Kiwi umyć,obrać i pokroić w kostkę.

  2. Wszystkie składniki przełożyć do garnka,dolać około 1/2 szklanki wody i wstawić na mały ogień . Gotować co jakiś czas mieszając.Dodać cukier (ilość wg uznania ). Gdy owoce zaczną się rozpadać można dodatkowo zblendować dżem. Gotować jeszcze przez chwilę do uzyskania pożądanej konsystencjii a następnie przełożyć do słoiczków i odstawić do góry dnem do wystudzenia lub zapasteryzować. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (10)

Futka 27 września 2021
Niesamowicie pyszne połączenie! <3
fafiatko 27 września 2021
Ale smakowa rozpusta! Istnie egzotyczny dzemik,
Docherro 27 września 2021
Fantastyczny dżem:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Miechunka (Physalis) ok 400 g
  • Mango 1 szt
  • Kiwi 2 szt
  • Cukier,ilość wg uznania
Składniki