Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym sezonie postanowiłam wypróbować jak smakuje domowy dżem z kiwi. Dodałam do niego syrop waniliowy i pyszny zielony dżem gotowy.
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 420
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22779
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 5326
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 420
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22779
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 5326
Składniki
Kiwi obrać ze skórki, pokroić w kostkę, zasypać cukrem. Odstawić na kilka godzin, aby owoce puściły sok. Następnie owoce wymieszać z żelfixem, zagotować. Od momentu zagotowania gotować kilkanaście minut, często mieszając, aby owoce nam się nie przypaliły. Gdy dżem będzie wystarczająco gęsty dodać syrop waniliowy, wymieszać. Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15 minut. Zbyt długie trzymanie słoiczków w tej pozycji powoduje, że dżem przywiera do nakrętki. Smacznego.