Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem jest smaczny, delikatny i odpowiednio słodki.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 403
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11255
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 65
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 403
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11255
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 65
Składniki
Wypestkowane czereśnie należy wsypać do miski, zasypać cukrem i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 10 godzin. Miskę przykryć ścierką. Po tym czasie przełożyć je do dużego gara. Podgrzewać, aż puszczą sok i zmiękną. Wsypać żelfixy i agar. Gotować jeszcze ok. pięć minut na małym ogniu, mieszając. Gorący dżem przełożyć do czystych słoiczków, zakręcić i położyć do góry dnem. Smacznego :)