Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały do pieczywa i do ciasta.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 117
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 117
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Umyte porzeczki połączyc z cukrem i gotowac na wolnym ogniu do zgęstnienia, często mieszając. Odszumowac.
Jak sprawdzic czy już dżem jest gotowy? Łyżkę dżemu wyłożyc na talerzyk, cienko rozsmarowac. Jeżeli powstanie bruzda - dżem jest gotowy. Gorący przelac do słoików i szczelnie zamknąc. Smacznego.