Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mamy już dość srogiej zimy, nie ma nic lepszego jak powrócić do smaków lata...Cudowne połączenie słodkiej truskawki i kwaskowej porzeczki....mniammmm :) Z podanych proporcji wychodzą 3-4 słoiczki.
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 63
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 63
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Składniki
Oczyszczone truskawki i porzeczki wsypać do garnka, wymieszać z żelfixem i zagotować.
Dodać cukier i mieszając ponownie zagotować na małym ogniu.
Gotować około 2 minuty, po czym zdjąć z ognia i mieszać do czasu aż zniknie piana.
Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i na 5 minut odstawić denkiem do góry.