Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem na wzór dżemu marchewkowego z Portugalii
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1865
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1741
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 106
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1865
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1741
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 106
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Składniki
1. Obrana marchewkę gotujemy do czasu aż będzie miękka. 2. Ugotowane marchewki blendujemy na gładka masę. 3. Wykładamy masę na patelnię. 4. Dodajemy cukier, sok z cytryny i pomarańczy oraz drobno startą skórkę z pomarańczy (wcześniej dobrze umytą i sparzoną).
5. Smażymy ciągle mieszając aż zredukuje nam się płyn do zera. 6. W zależności od upodobań można dodać więcej soku pomarańczowego lub cukru. 7. Przekładamy do słoiczków.