Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niedawno zakupiłam takie borówki i nie wiedząc co z nimi począć poszperałam w necie i ten oto przepis najbardziej przypadł mi do gustu:)
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13800
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 38
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 15
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13800
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 38
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 15
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Składniki
Obrane i umyte borówki wkładamy do garnka z grubym dnem, wlewamy wodę, posypujemy cukrem, przykrywamy pokrywką i tak smażymy na średnim ogniu przez ok. 5-10 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę, możemy przemieszać i zostawiamy na małym ogniu przez kolejne 10-15 minut. W międzyczasie wyparzamy słoiczki. Nakładamy do słoiczków i odstawiamy do góry dnem.