Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko ten dżem z dodatkiem dyni mnie i moim znajomym bardzo smakował. Polecany jest także dla cukrzyków, ponieważ dynia regeneruje chorą trzustkę.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ i pestki. Zetrzeć na grubych oczkach. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Na dno dużego garnka z grubym dnem, wlać sok pomarańczowy, doprowadzić do wrzenia i dopiero wtedy dołożyć starą dynię i pokrojone jabłka. Wsypać cukier i smażyć na wolnym ogniu około godziny, cały czas mieszając bo szybko przywierają do dna i łatwo o przypalenie. Następnie dodać galaretki rozmieszane z jedną szklanką gorącej wody, aromat i sok z cytryny. Smażyć jeszcze 10 minut. Zestawić z ognia, dodać konfiturex i dokładnie rozmieszać. Można zmiksować. Przekładać do słoiczków i pasteryzować 15 minut.