Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to wspaniały dodatek do mięs i wędlin na zimę.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35899
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 262
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 304
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35899
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 262
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 304
Składniki
Wykonanie: Z dyni wykrawać okrągłe kuleczki lub pokroić w kostkę, obgotować 2 minuty i odcedzić. Żurawinę umyć, zalać 1 szklanką wody, rozgotować i zmiksować. Powstały przecier posłodzić do smaku i rozlać do słoików do 1/3 wysokości. Do przecieru powrzucać kuleczki dyni, słoiki zamknąć i pasteryzować 25 minut. Jest to wspaniały dodatek do mięs i wędlin na zimę.