Dynia w miodowej marynacie

Dynia w miodowej marynacie
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Marynowana dynia to super zapas na zimę.

Składniki

  • Dynia 80 dag
  • Imbir (kawałeczek)
  • Ocet jabłkowy 150 ml
  • Woda 150 ml
  • Cynamon ½ laski
  • Goździki 3 szt.
  • Anyż 2 gwiazdki
  • Miód prawdziwy 15 dag

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię obrać, oczyścić z pestek i pokroić na kawałki. Ocet wymieszać z 1wodą dodać goździki, obrany imbir i anyż. Zagotować, dodać dynię i gotować przez 2 minut. Następnie dynię wyjąć z zalewy i przełożyć do wyparzonych słoików. Zalewę jeszcze raz zagotować, dodać miód i zalać dynię w słoikach. Szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia, po czym przenieść do spiżarni.

Składniki
  • Dynia 80 dag
  • Imbir (kawałeczek)
  • Ocet jabłkowy 150 ml
  • Woda 150 ml
  • Cynamon ½ laski
  • Goździki 3 szt.
  • Anyż 2 gwiazdki
  • Miód prawdziwy 15 dag
Składniki