Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nareszcie przyszła Pani Dynia :). Pyszna do mięs i doskonała jako przekąska.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 523
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1411
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 523
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1411
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Składniki
Wodę zagotować z octem, dodać cukier, sól, liść laurowy. Całość dokładnie wymieszać i zagotować. Dynię ułożyć dość ciasno w słoikach, wrzucić do każdego słoika po 3-4 goździki. Zalać ciepłą zalewą i dodać do każdego słoika łyżkę miodu, ( jak słoiki są duże to można i dwie łyżki). Zakręcić i pasteryzować ok. 20 min. Pozostawić na ok. 2 tygodnie przed otwarciem