Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to smaczny dodatek do obiadu i nie tylko, warzywo o wielu właściwościach odżywczych i zdrowotnych. Jest cennym elementem diety odchudzającej - posiada niewiele kalorii j est lekkostrawna. Dynia nie traci swoich cennych właściwości po ugotowaniu. To cenna informacja zważywszy na fakt, że to warzywo można przygotować na wiele różnych sposobów.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Składniki
Dynię pokroić w paski o mniej więcej 9 - 10 cm szerokości, obrać ze skóry, usunąć część z pestkami, wykroić cały miękki środek i pozostawić tylko twardy miąższ i pokroić w kostkę . Do dużego garnka wlać 5 szkl. wody, 1 szkl. octu 10 % , 2 szkl. cukru zagotować i wrzucić w zalewę pokrojoną dynię, gotować do miękkości. Dynię przełożyć do słoików,dodać po kilka goździków bez łebków i zalać zalewą w której się gotowała. Zakręcać na gorąco.