dynia marynowana

dynia marynowana
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Wiesia-S
Dynia to smaczny dodatek do obiadu i nie tylko, warzywo o wielu właściwościach odżywczych i zdrowotnych. Jest cennym elementem diety odchudzającej - posiada niewiele kalorii j est lekkostrawna. Dynia nie traci swoich cennych właściwości po ugotowaniu. To cenna informacja zważywszy na fakt, że to warzywo można przygotować na wiele różnych sposobów.

Składniki

  • dynia, 5 szkl. wody, 1 szkl. octu, 2 szkl. cukru, goździki bez łebków

Przygotowanie

  1. Dynię pokroić w paski o mniej więcej 9 - 10 cm szerokości, obrać ze skóry, usunąć część z pestkami, wykroić cały miękki środek i pozostawić tylko twardy miąższ i pokroić w kostkę . Do dużego garnka wlać 5 szkl. wody, 1 szkl. octu 10 % , 2 szkl. cukru zagotować i wrzucić w zalewę pokrojoną dynię, gotować do miękkości. Dynię przełożyć do słoików,dodać po kilka goździków bez łebków i zalać zalewą w której się gotowała. Zakręcać na gorąco.

Komentarze do przepisu (3)

smaker 30 lipca
Super przepis :)!
Wiesia-S 30 lipca
dziękuję
konhambos 08 sierpnia
Pyszna, cala moja rodzina uwielbia - prawie do wszystkiego.
Składniki
  • dynia, 5 szkl. wody, 1 szkl. octu, 2 szkl. cukru, goździki bez łebków
Składniki