Domowy syrop z cebuli

Domowy syrop z cebuli
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Najprostszy i najtańszy sposób na przeziębienie, zdrowy i bez żadnej chemii, gotowy w kilka godzin. Polecam wszystkim wypróbować ten przepis na domowy syrop z cebuli.

Składniki

  • kilka średnich cebul około 5-6 (u mnie różnej wielkości)
  • 2-3 łyżki miodu (u mnie spadziowy)

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Talarki przesypujemy do miski i rozdzielamy. Do cebuli dodajemy miód.

  2. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i przekładamy do szklanego litrowego słoika.

  3. Lekko ugniatamy. Zakręcamy słoik i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka godzi, żeby cebula puściła soki.

  4. Po kilku godzinach przecedzamy cebulę, a sok zlewamy do mniejszego słoiczka i zakręcamy.

  5. Ja przechowuję syrop w kuchni na meblach kilka dni, nigdy dłużej nie wytrzymuje bo pijemy go co 3-4 godziny po dużej łyżce. Lepiej zrobić co 3-4 dni świeży.

  6. ;-D

Komentarze do przepisu (13)

Dolcevita-in-my-kitchen 12 września 2018
Sprawdzony przepis, bardzo nam pomaga, polecam.
basiliana 12 września 2018
Znam i cenię. Zapach zdecydowanie bardziej akceptowalny niż w przypadku czosnku z mlekiem;)
fafiatko 12 września 2018
Super! znane i sprawdzone, ale z miodem jeszcze nie probowalam , jeszcze lepsze niz z cukrem!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kilka średnich cebul około 5-6 (u mnie różnej wielkości)
  • 2-3 łyżki miodu (u mnie spadziowy)
Składniki