Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie robię zbyt często pasztetów ale jak robię to zawsze pieczone. Tym razem pokusiłam się o zrobienie gotowanego takiego do słoików. Ugotowałam mięso, dodałam przyprawy i wrzuciłam do słoików. Zapasteryzowałam i mam pyszny pasztet do pieczywa.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Karkówkę i boczek ugotować w jednym garnku z połową wody i liściem oraz zielem i odrobiną soli. Wątróbkę ugotować w drugim garnku z resztą wody. Na patelni roztopić masło, wrzucić obrana i umytą cebulę oraz czosnek pokrojone na kawałki. Ugotowane mięsa przełożyć do wysokiego naczynia, dodać przyprawy i wlać około 1,5 szk wywaru ale z gotowania mięsa ( nie wątróbki ), ponadto dodać podsmażone składniki razem z masłem. Wszystko dokładnie zmiksować używając blendera. W miarę potrzeby doprawić i gotową masą napełnić przygotowane słoiki. Zakręcić zakrętkami i wstawić do garnka wyłożonym na dnie ściereczką. Do garnka nalać wodę do 3/4 wysokości i pasteryzować od zagotowania 30 minut. Słoiki z pasztetem wyjąć z garnka, wystudzić i przechowywać w chłodnym miejscu.