Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka do słoików na zimę zapraszam po przepis
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 51
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 51
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Umyta paprykę kroje w paski wyrzucam nasiona i zalewam na 5 minut wrzątkiem przykrywam następnie scedzam wodę .Do każdego słoika daje kawałek kopru lub innej zieleniny goździki gorczycę układam paprykę wyszło 3 litrowe słoiki .
Wodę z cukrem octem i sola gotuje na zalewę i gorącą zalewam paprykę w słoikach zakręcam. Słoiki będę pasteryzować 15-20 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .