Czeko - dżem

Czeko - dżem
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: EWAM
Czekoladka dla dzieci. Coś ala Nutela.

Przygotowanie

  1. Śliwki myjemy, wypestkuj i mielimy w maszynce do mięs, dodajemy cukier i smażymy przez 3 dni po około 1,5 godziny dziennie.W trzecim dniu dodajemy resztę składników dosmażamy i wkładamy gorące do słoików. Pasteryzujemy ok 15 - 20 minut,

  2. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (4)

nelakornelia 13 października 2010
Świetny przepis, już sobie wyobrażam jaki ten czeko-dżem jest pyszny :) do ulubionych!
kicia1 21 maja 2011
Potwierdzam,że jest pyszny bo miałam okazję takiego skosztować.Polecam
wiosna02041972 02 sierpnia 2011
a ja coś takiego spotkałam w przełożeniu tortu i w tym roku też zrobię czeko dżemów.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki