Ćwikła na occie winnym

Ćwikła na occie winnym
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
W sezonie można przygotować buraczki ćwikłowe na zimę, idealne na Święta.

Przygotowanie

  1. Ugotowałam buraki w mundurkach około godziny.
    Obrałam je i starłam w robocie.

    Dodałam do nich chrzan, żeby były ostre 2 łychy.
    Ocet winny do smaku- jest aromatyczny i delikatniejszy i przede wszystkim smaczny. Można użyć czerwonego jak i białego.
    Jeszcze sól i odrobina cukru do smaku.
    Trzeba próbować.

    Nałożyłam do słoików i zapasteryzowałam 20 minut od zagotowania.

  2. Prace wykonuje się raz a potem można tylko sięgać do piwniczki.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (10)

Maudie 02 października 2019
Dla mnie idealne! Uwielbiam! :)
kucharka-amatorka 03 października 2019
Nie ma to jak domowa ćwikła.
ElMar 03 października 2019
Proste i smaczne:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki