Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem cukiniowy jest bardzo smaczny. Nadaje się do smarowania chlebka i bułeczek. Można też piec ciasteczka z jego dodatkiem.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 75
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 657
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 72
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 75
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 657
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 72
Składniki
· Umyć i obrać cukinię, wydrążyć gniazda nasienne. · Pokroić cukinię na średnią kostkę (waga cukini podana jest już po pokrojeniu w kostkę). · Włożyć cukinię do garnka z grubym dnem i wlać wodę. · Smażyć cukinię do momentu rozpadnięcia się całych kostek. · Następnie wlać do cukini sok z jednej cytryny i dalej smażyć. · Kiedy masa trochę zgęstnieje dodać cukier i ponownie smażyć. · Gdy masa będzie już gęsta to należy wkładać ją do wyparzonych słoików, mocno zakręcić i pasteryzować. · Smacznego !!! Taki cukiniowy dżem nadaje się do chleba lub bułki na śniadanie, można też wykorzystać do ciasteczek francuskich.